July 2022 Reading

Щось давно не було книжкових оглядів у моєму блозі, то ж ділюсь прочитаними книжками за липень 2022 року. Як і раніше, я читаю не дуже багато, ось за минулий місяць вийшло всього три книги. 

1. Дженніфер Арментраут "Із крові й попелу" 
Книга, що наробила багато шуму в Інстаграм серед книжкових блогерів, але чи дійсно вона така гарна? 
Маківка - Діва, обрана, вона як порцелянова лялька, якій нічого не можна, ніби вона може розбитися. Її ретельно оберігають та дозволяють обмежену кількість звичних нам речей - навіть не з всіма можна розмовляти. Але Маківка - буремна натура, вона хоче жити як всі і не до кінця розуміє своєї місії - бути вознесеною. 
Тому, коли вона зустрічає симпатичного гвардійця Гоука, вона закохується у нього і довіряє йому своє тіло і душу. Але чи правильно вона зробила і не зарано розслабилась?
Мені дуже сподобався світ, який прописаний у даній книзі, все зрозуміло і чітко, характери персонажів також прописані дуже гарно. 
В книзі багато любовних та еротичних сцен, тому я б сказала, що ця книга тягне на 18+. Скажу чесно, якщо ви не полюбляєте, коли таких сцен і справді багато, то подумайте перш ніж читати. Особисто мене такі сцени дуже часто відволікали від сюжету. 
Доречі, сюжет доволі динамічний, тому нудно не було, і саме тому читається легко. Кожен з героїв переживає власну трагедію, що ще більше дається взнаки їх манерам та поведінці, тому спостерігати за ними дуже цікаво на протязі всієї книги. Кінцівка спонукає одразу взяти та читати другу частину, що я і зробила. 


2. Дженніфер Арметраут "Королівство плоті й вогню" 
Друга частина циклу "Кров і попіл" також пронизана еротичними сценами, так що будьте готові 😁 
Тут вже мова йде про довіру, прощення та ситуацію, коли почуття стають важливішими за розум.
Коли Гоук виявився не тим, за кого себе видавав, Маківка опиняється у скрутному становищі, бо вона не знає більше кому довіряти, а її серце розбито, адже вона відкрилася головному ворогу своєї країни. 
Таємниця за таємницею відкриваються на протязі всієї книги, переконуючи Маківку змінити свою думку і подивитись на світ з іншого боку. 
Мене трохи дратувала головна героїня своєю часом неадекватною поведінкою. Також книга дуже затянута, всю книгу мусолили то, як Маківка кинула ножа в Кастіла, які в нього гострі клики, яка Маківка "шалена", і як вони обидва хочуть один одного скрізь, де б вони не знаходились. Також Маківка вразила своєю несамостійністю - єю на протязі всієї книги управляв Кастіл, в мене особисто склалось таке враження. Тому я полегшено зітхнула, коли завершила читати цю книгу.
Чи буду читати третю книгу? Так. Але сподіваюсь, що буде менше постільних сцен та більший акцент на сюжеті та сильних сторонах головних персонажів. 

3. Сара Дж. Маас "Двір шипів і троянд" 
Я вирішила розпочати знайомство з книгами Сари Дж. Маас з книги "Двір шипів і троянд". Це фентезі про світ фейрі.
Фейра - звичайна дівчина зі світу людей, через бідність і голод вимушена добувати здобич у лісі, тому що вона пообіцяла своїй матері перед її смертю, що буде піклуватись про батька і двох старших сестер. Здавалось би - чому молодша дочка повинна брати на себе такий тягар? Але нажаль, в сім'ї Фейри всі "звісили ножки" та якщо вона не принесе вечерю, то вся сім'я залишиться голодною. 
В лісі, де Фейра полює, існує так звана "стіна" - заслон від світу фейрі. Фейрі та люди домовились ще купу років тому не заходити на чужі території, але все частіше ходять чутки, що фейрі проникають на територію людей та нападають на них. Тому коли Фейра бачить в лісі гігантського вовка, вона припускає думки, що це може бути фейрі, але і без їжі залишитися не може. Їй довелося вбити вовка та продати його шкуру.
Але якби знала вона, до чого це призведе, напевно втікла б від того вовка якнайдалі. 
Вже через короткий проміжок часу до її оселі вривається чудовисько - і запитує, хто вбив вовка. Дізнавшись, що це зробила Фейра, він вимагає кров за кров, але є лазівка, якою користується Фейра - вона повинна поїхати зі страшним фейрі у його світ назавжди. 
Правда ж початок нагадує Попелюшку, змішану з Красунею та чудовиськом? 
Коли Фейра опиняється у світі фейрі, все зовсім не так, як вона собі уявляла. У світі фейрі свої проблеми, свої особливості, та свої неприємності. Фейра вимушена пізнавати світ самостійно, але протягом цього часу вона знаходить вірних друзів і кохання в особі Тамліна, правителя Двору весни. 
Мені книга дуже сподобалась цікавою світобудовою з купою істот, коханням, яке розвивається поступово, сюжетом, головними героями, боротьбою за кохання та свободу - все просто чудово. Трохи не сподобався Тамлін - його Сара Маас прописала нібито й сильним, але він часто здавався мені слабаком. Фейра у багатьох випадках була сильніше за нього.  Можливо, слабкість Тамліна була через його добру душу, через кохання та переживання за людину, яку він кохав, а також за своїх підданих, адже він верховний правитель. 
Поява Різанда, правителя Двора ночі, якого так боїться Тамлін, несе в собі ще одного яскравого персонажа, який здається спочатку злим, а потім розкривається зовсім з іншої сторони. 
Всі ці тортури, через які проходить Фейра, щоб отримати хепі енд з Тамліном, тримали мене в тонусі та змусили досить швидко дійти до кінця книги - так цікаво було дізнатися, що ж там в кінці. 

Чи читали ви якусь з цих книг? Діліться в коментарях 💗

26 Comments

  1. Some great reads! Very popular at our library. They are on my list. Just haven't gotten to it yet. Thanks so much!

    ReplyDelete
  2. They sound like good books to read.

    ReplyDelete
  3. Thank you so much for sharing this.

    ReplyDelete
  4. he Bald Eagle, spider, and Canada Geese were great sightings. You have captured beautiful colour and scenery in all the interesting water vessel images, and I can't emphasise enough how beautiful your sky shots are.

    ReplyDelete
  5. Never A dull moment right here!

    ReplyDelete
  6. Blessings upon blessings. Great stuff!

    ReplyDelete
  7. I really enjoyed every piece of this.

    ReplyDelete
  8. Always a pleasure being here!

    ReplyDelete
  9. A good place to calm your mind

    ReplyDelete
  10. Always a please stumbling on good stuff

    ReplyDelete
  11. Such an amazing stress reliever!

    ReplyDelete
  12. This is article is really addictive!

    ReplyDelete
  13. I need to reading this

    Kisses
    www.pimentadeacucar.com

    ReplyDelete
  14. cinesses need finance is to take advantage of growth opportunities. When the economy is doing well, businesses may have the chance to expand their operations, enter new markets, or acquire competitors. However, these opportunities require significant investment, and businesses that don’t have the funds to finance them may miss out. For instance, a technology company may have the opportunity to acquire a start-up that complements their product line, but they need to secure financing to make the purchase.In addition to these reasons, businesses may need finance to manage their cash flow effectively. Cash flow is the amount of money coming in and going out of the business, and it’s crucial to keep it positive. If a company’s cash flow is negative, it means they’re spending more than they’re earning, which can lead to financial problems. Access to finance can help businesses cover expenses during slow periods and prevent them from defaulting on payments.Finally, businesses need finance to meet legal and regulatory requirements. For example, companies may need to provide security deposits or meet certain financial thresholds to obtain permits, licenses, or certifications. These requirements can be costly, and businesses that don’t have access to finance may struggle to meet them.Overall, finance is essential for businesses to start, maintain, and grow their operations. Without it, businesses can’t cover their expenses, invest in growth opportunities, or manage unexpected costs. In today’s competitive market, having access to capital can make all the difference between success and failure.

    ReplyDelete